Un fost angajat al Google a fost pentru scurt timp a doua cea mai bogată persoană din China, în urma unei creșteri a vânzărilor pe platforma sa de comerț electronic, Pinduoduo, relatează BBC.

Averea lui Colin Huang a fost evaluată duminică la 45,4 miliarde de dolari, depășindu-l pe Jack Ma, proprietarul Alibaba, cea mai mare platforma de cormerț online din China. Cel mai bogat om din țară a rămas Pony Ma, proprietarul Tencent, cea mai mare companie de jocuri video din lume.

Huang a fost stagiar la Microsoft după care a lucrat timp de trei ani ca inginer la Google.

Acești trei ani au fost incredibil de valoroși pentru mine”, a scris el în 2016. Google mi-a dat mult mai mult decât am contribuit eu”, a adăugat el.

Potrivit Forbes, o scădere a valorii Pinduoduo l-a adus între timp înapoi pe Jack Ma pe locul al doilea în topul bogaților Chinei.

Pinduoduo, fondată în 2015, a devenit deosebit de populară în China pe durata pandemiei Covid-19, comenzile crescând de la 50 de milioane la aproape 65 de milioane pe zi.

A introdus cumpărăturile în echipă, modalitate prin care clienții se reunesc pentru a cumpăra mai multe unități la un preț mai mic. De asemenea, cumpărătorii pot juca și jocuri pe site și uneori primesc cadouri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!