/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

UTA Găgăuzia are un nou procuror-șef interimar. Anunțul făcut de PG

24 iunie 2020, ora 10:29

Până la suplinirea funcției prin concurs, interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia va fi exercitat de Victor Cîlcic – procuror în cadrul aceleiași subdiviziuni teritoriale. Un Ordin în acest sens a fost semnat recent de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Concomitent, a fost dispusă exercitarea interimatului funcției de adjunct al Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție lui Vasile Levițchi – procuror în Procuratura municipiului Chișinău.

Ambii procurori au revenit recent în cadrul organelor procuraturii după ce au demisionat în anul 2014 din sistem. Prin Hotărârile Consiliului Superior al Procurorilor din 18 iunie 2020 ei au fost desemnați învingători ai concursurilor, fiind reîncadrați în funcțiile vacante de procuror în Procuratura UTA Gagauzia și, respectiv, procuror în Procuratura capitalei.

Victor Cîlcic are o vechime de muncă în cadrul Procuraturii de 16 ani, deținând pe parcurs mai multe funcții de conducere în Procuratura UTA Găgăuzia, iar în intervalul 2004 – 2014 a fost șeful Procuraturii raionului Vulcănești.

Vasile Levițchi are un stagiu de muncă în calitate de procuror de 20 de ani, activând în cadrul procuraturilor municipiului Bălți, sectorului Râșcani al capitalei, iar în perioada anilor 2004 – 2014 – a activat în calitate de adjunct al Procurorului Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram