/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

Zeci de oameni din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani, evacuați din cauza riscului inundațiilor. Dorm pe la rude!

missing
24 iunie 2020, ora 16:30

Oamenii din 24 de gospodării din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani, raionul Briceni au fost evacuați pentru a preveni pericolul inundațiilor. Decizia ca localnicii gospodăriile cărora se află în lunca Prutului să fie evacuați a fost luată de Comisiile pentru situații execepționale.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost evacuate 10 gospodării în localitatea Criva, 9 locuințe în satul Drepcăuți și 5 gospodării din Lipcani. Oamenii, 44 la număr, s-au adăpostit la rude pentru a nu fi expuși pericolului.

În zonele de risc sunt instituite posturi fixe, care monitorizează situația și raportează nivelul de creștere a apei pe segmentele de observare. Puncte de monitorizare au fost amplasate în orașul Lipcani, dar și satele Drepcăuți și Criva.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu precipitațiile foarte puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), în intervalul de timp 23 – 29 iunie va avea crește nivelul apei pe sectorul: satul Criva – orașul Costești-Stânca cu 1,80 – 2,20 m față de nivelul din 23 iunie. În aceste condiții ar putea avea loc ieșirea apei în lunca râului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ şi începutul subinundării unor sate aferente râului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram