/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Socialiștii se dezic de propriul proiect de lege prin care voiau să interzică simbolul „secera și ciocanul”

missing
25 iunie 2020, ora 19:13

Partidul Socialiștilor declară că este categoric împotriva interzicerii oricăror simboluri asociate trecutului sovietic al Republicii Moldova. Precizarea vine după ce patru deputați socialiști au înregistrat în Parlament o inițiativă care prevede interzicerea folosirii mai multor simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe, printre care este și „secera și ciocanul”. Autorii proiectului sunt socialiștii Vasile Bolea, Gaik Vartanean, Nichita Țurcan și Vitalii Evtodiev. PSRM anunță că proiectul va fi retras pentru revizuire.

Proiectul prevede „interzicerea răspândirii și utilizarea în spațiul public a simbolurilor fasciste, rasiste ori xenofobe, propagarea și utilizarea în scopuri politice a simbolurilor regimului comunist totalitar (secera și ciocanul și orice suport cu aceste simboluri), precum și promovarea ideologiilor totalitare, fasciste, rasiste și xenofobe și negarea Holocaustului, acțiuni care se sancționează în conformitate cu legislația în vigoare”.

De asemenea, proiectul prevede și aplicarea pedepselor pentru promovarea ideologiei totalitare, rasiste sau xenofobe.

Ulterior, PSRM a emis un comunicat de presă în care declară că nu are legătură cu acest proiect de lege. „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară că nu are legătură cu textul proiectului de lege Nr. 233, înregistrat la 11 iunie 2020, sub forma care a devenit publică. Deputații care au inițiat acest proiect de lege îl retrag pentru revizuire. Din motivul apariției acestui proiect de lege pe un site, în această formă, va face ca acesta să fie supus unor proceduri speciale”, se precizează în comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram