/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ ULTIMA ORĂ! Fosta angajată a Moldincombank Olga Punga, căreia i-a fost intentat dosar pretins politic, a fost eliberată

missing
25 iunie 2020, ora 17:08

Judecătoria Hâncești a suspendat executarea sentinței față de angajata Moldincombank Olga Punga, față de care Procuratua Generală a declarat că a fost deschis dosar penal pe criterii politice. Despre aceasta a anunțat avocatul acesteia, Victor Munteanu. Astfel, femeia va fi pusă în libertate. Dosarul urmează să fie revizuit.

Potrivit declarațiilor Olgăi Punga, femeia s-a ales cu dosar penal după ce nu a acceptat să depună depoziții împotriva controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Dosarul Olgăi Punga face parte din cele 38 de dosare politice, anunțate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

„Instanța de judecată a dispus să fie pusă în libertate imediat doamna Olga Punga. Suntem foarte mulțumiți de această hotărâre. Cu regret, a trebuit să așteptăm mai mult timp, deși a fost înaintată pe 6 martie, mai mult de trei luni a fost examinat din cauza greșelilor anterioare admise de instanța de judecată. Sperăm că și revizuirea va fi făcută corect astfel încât noi să demonstrăm că tot ce a avut loc în privința doamnei Olga Punga a fost ilegal, abuziv și pur și simplu a stricat soarta unui om”, a menționat Victor Munteanu.

La începutul lunii, pe 9 iunie, Procuratura Generală a anunțat că nouă dosare din cele 38 pretinse politice au fost clasate. Atunci, Procuratura a deschis procedura de revizuire a procesului penal în privința Olgăi Punga și a inițiat procedura de suspendare a executării pedepsei.

Fosta angajată a Moldindconbank, Olga Pungă, a fost condamnată la 8,5 ani de închisoare cu privarea de a ocupa funcții în sistemul financiar-bancar, fiind acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari. Sentința a fost pronunțată pe 3 ianuarie 2018 de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram