/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ PAS propune să fie impus un moratoriu pe construcțiile din Centrul istoric al Chișinăului

missing
26 iunie 2020, ora 16:35

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) propun un proiect de decizie prin care să fie impus un moratoriu pe construcțiile din Centrul istoric al orașului Chișinău.

Potrivit PAS, în ultimii ani, Centrul istoric al orașului degradează și este distrus, în mod abuziv, de companiile imobiliare. Complexul din strada Mihai Eminescu, complexul din strada Avram Iancu, complexul din strada Vlaicu Pârcălab, dar și cazul cafenelei „Guguță”, sunt doar câteva exemple care au scandalizat opinia publică și au adus un prejudiciu enorm municipiului Chișinău.

„Aceste încălcări sunt rezultatul conlucrării ilegale a unor reprezentanți ai Primăriei Chișinău cu unii dezvoltatori imobiliari de rea-credință. Executivul creează grupuri de lucru și intenționează să elaboreze Planuri Urbanistice Zonale pentru alte zone industriale, precum cele din perimetrul străzilor Calea Moșilor, Tudor Vladimirescu și Petricani, iar pentru zona istorică a orașului zic, că nu sunt resurse financiare.

Deci, constatăm, că există și posibilitatea tehnică și financiară pentru a realiza un astfel de Plan și pentru Centrul istoric, însă nu se dorește. Probabil există anumite interese obscure, care prevalează promisiunile făcute în campania electorală”, a punctat consiliera PAS în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Zinaida Popa

Potrivit lui Vasile Gradinaru, președintele fracțiunii PAS în CMC, în condițiile în care Centrul istoric al orașului este permanent supus unor atacuri ale dezvoltatorilor de rea-credință, iar elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal poate dura un an, este imperios să se stabilească un moratoriu asupra eliberării oricăror acte permisive pentru construcții, dar și asupra construcțiilor în derulare, care nu au toate actele permisive ajustate la prevederile legale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram