/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Analiză. Răspândirea infecției Covid-19 în rândurile angajaților structurilor de forță din R. Moldova

missing
27 iunie 2020, ora 10:43

Specialiștii spun că ajung la concluzia că, din păcate, procentajul persoanelor înrolate sau angajate din rândurile structurilor de forță, care au contractat COVID-19, este de cel puțin 2-3 mai mare, decât procentajul infectării populației – 0.37% (inclusiv din Transnistria). Asta se arată într-o analiză realizată de Asociația ADEPT.

Potrivit unei analize realizate de Asociația ADEPT, Armata Națională are un efectiv de aproximativ 5.100 militari. Pe perioada pandemiei, în Armata Națională au fost înregistrate 65 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 42 de persoane se află în proces de tratare. Ținând cont de faptul că în instituțiile și subdiviziunile Armatei Naționale activează și angajați civili, putem estima că numărul celor contaminați variază în limitele a aproximativ 0.7 – 1%.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS), a informat opinia publică că 15 ofițeri au fost infectați cu COVID-19, dintre care actualmente se înregistrează 8 cazuri active. Nu putem ști cu exactitate care este efectivul SIS și câți angajați are instituția, dar putem admite că procentajul infectaților este destul de înalt, probabil peste 1%.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova (MAI) are în toate subdiviziunile sale sub 20 mii de angajați și personal în serviciu. De la declanșarea epidemiei s-au dat publicității date despre 256 de polițiști infectați – peste 1%, dintre care 140 s-au tratat, iar 115 sunt încă în tratament.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) este un organ de stat specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova, a demnitarilor străini pe timpul şederii lor în Republica Moldova. Recent, opinia publică a fost informată că 6 angajați ai SPPS au fost incluși în lista persoanelor care urmează să primească indemnizații unice din partea statului pentru că s-au infectat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Cu certitudine, putem admite că procentajul celor infectați din rândurile SPPS este peste 1%.

Experții mai spun că se poate înțelege de ce personalul medical din prima linie, suprasolicitat și extrem de extenuat, este supus riscurilor contaminării. Însă în cazul persoanelor din rândul organelor de forță, chiar dacă sunt implicate în combaterea răspândirii infecției, acest risc pare a fi prea mare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram