Federația Rusă este gată să reia negocierile cu Guvernul de la Chișinău privind acordarea creditului în valoare de 200 de milioane de euro pentru Republica Moldova.  O scrisoare în acest sens a fost publicată, sâmbătă 27 iunie, de Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Scriosarea publicată de către Dodon a fost primită acum o săptămână, pe 23 iunie, înainte de plecarea șefului statului la parada de la Moscova.

Permiteți-mi să-mi exprim respectul față de Ministerul Finanțelor al R. Moldova. Pe 15 mai, premierul Ion Chicu a înaintat o scrisoare în adresa Guvernului din Federația Rusă. Confirmăm că autoritățile din Rusia sunt gată să reia negocierile privind acordarea împrumutului în valoare de 200 de milioane de euro pentru Republica Moldova”, se arată în scrisoare.

Totodată, oficialul rus solicită Guvernului de la Chișinău să anunțe și să prezinte propunerile și schimbările care urmează să fie introduse în textul acordului de credit.

Mesajul postat de Igor Dodon pe pagina sa de facebook:

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!