Lidera PAS, Maia Sandu a depus o cerere de chemare în judecată pe numele prim-ministrului Ion Chicu pentru că ar fi lansat acuzații false împotriva sa. În cererea depusă, lidera PAS cere prejudiciu moral de 100 de mii de lei de la prim-ministrul Ion Chicu.

Documentele și cererea prealabilă de chemare în judecată au fost deja înaintate. În document, Maia Sandu menționează cauza și motivele pentru care a recurs la aceste acțiuni.

Totodată, Maia Sandu susține că pe 15 mai, prim-ministrul Ion Chicu a postat pe pagina sa de facebook un mesaj cu acuzații false împotriva sa.

Atunci, Ion Chicu a spus că Maia Sandu, în calitate de prim-ministru al Guvernului ar fi oferit la 5 iulie 2019 răgaz lui Ilan Șor să achite 118 milioane de lei pe care le datora statului și, potrivit lui Ion Chicu, din această cauză Aeroportul Internațional nu a fost restituit statului.

Mesajul postat de Ion Chicu, pe 15 mai, pe pagina sa de facebook:


Maia Sandu îi cere premierului să dezmintă aceste informații și să posteze pe pagina sa de facebook dezmințirea, dar totodată să achite și prejudiciul moral de 100 de mii de lei.

Contactat de TV8, Vitalie Dragancea, consilierul în comunicare a premierului Ion Chicu a ne-a comunicat următoarele: „Dacă Maia Sandu vroia să meargă în instanță, se ducea calm, liniștit, câștiga în instanță și asta era tot. Dna Sandu își face publicitate electorală, din păcate. Suntem o țară democratică și orice om are dreptul să meargă în instanță și să-ți apere drepturile, atunci când consideră că i-au fost încălcate”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!