/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Scandal la „Orheiland”! Un grup de oameni se opune închiderii parcului de distracții

missing
28 iunie 2020, ora 11:53

Scandal la „Orheiland”! Un grup de oameni se opune închiderii parcului de distracții. Asta deși vineri, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis interzicerea organizării bâlciurilor și activităților în parcurile de distracții. La fața locului este poliția.

Imagini live de la fața locului au fost postate pe pagina de Facebook a deputatei PP „Șor”, Marina Tauber. Potrivit acesteia, polițiștii ar fi prezentat un act fără semnătură oficială.

„Orheienii nu permit polițiștilor lui Dodon să intre în „Orheiland” și să sisteze activitatea parcului de distracții care respectă toate normele antiepidemiologice. Polițiștii flutură o hârtie care nu-i semnată de nimeni. Ei fac trimitere și la o decizie care n-are nicio valoare până nu va fi publicată în Monitorul Oficial.

Cetățenii se tem ca polițiștii să nu fie infectați cu COVID-19 și să-i infecteze și pe vizitatori, deoarece la Inspectoratul Orhei sunt confirmate 22 de cazuri de Coronavirus. Oamenii mai sunt revoltați și că la Chișinău activează Grădina Zoologică, parcuri de distracții, iar la Orhei, pentru că primarul nu-i socialist, Dodon vrea să închidă principalul parc public unde părinții și copiii se odihnesc. Vom lupta pentru dreptate, vom lupta pentru Orheieni!”, a scris Marina Tauber.

Amintim că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit vineri seara în ședință și a emis o nouă hotărâre. Astfel, CESP a interzis organizarea bâlciurilor și activitățile în parcurile de distracții.

„Se interzice activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 – Bâlciuri şi parcuri de distracţii”, se spune în document.

Propunerea a venit de la directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram