/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Ultimele date prezentate de salvatori privind nivelul apei în râurile Prut și Nistru

missing
29 iunie 2020, ora 13:32

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) monitorizează în continuare nivelul apei în râul Prut și fluviul Nistru și au venit cu informații actualizate.

La moment, mai multe echipe de salvatori lucrează în localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă pentru a fortifica un dig de protecție cu lungimea de peste 50 de metri pentru protejarea culturilor agricole din lunca râului Nistru.

„Conform informațiilor din teren, în următoarele ore pe râul Prut, sectorul satul Criva – orașul Costești, va avea loc descreșterea nivelului apei cu 0.2 – 0.4 metri, iar pe sectorul comuna Leușeni – satul Brânza se vor menține niveluri înalte ale apei, cu ieșirea apei în luncă.

Pe râul Nistru, sectorul satul Naslavcea – orașul Dubăsari, se vor menține niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de 0.2 – 0.4 metri, iar o creștere cu 0.1 -0.3 metri ar putea fi atestată pe sectorul orașul Bender– satul Talmaza”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Pe parcursul ultimelor zile salvatorii, reprezentanții autorităților locale și cetățenii au lucrat pe mai multe sectoare pentru a fortifica digurile de protecție în raioanele Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi și localitatea Vadu lui Vodă din municipiul Chișinău.

Foto: Facebook/ IGSU

Foto: Facebook/ IGSU

Foto: Facebook/ IGSU

Foto: Facebook/ IGSU

Foto: Facebook/ IGSU

Foto: Facebook/ IGSU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram