/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Igor Munteanu: „Platfoma DA va susține o moțiune simplă împotriva ministrei Sănătății”

missing
29 iunie 2020, ora 17:25

Deputatul Platformei DA Igor Munteanu susține că formațiunea pe care o reprezintă va susține în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Motivul ar fi gestionarea pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova.

„Înțeleg oare actualii guvernanți cât de mult fac rău populației RM prin încăpățânarea de a se menține la putere? Noi vom susține o Moțiune simplă depusă pe numele actualului Ministru al Sănătății și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu pentru că Domnia sa și consilierii săi sunt direct responsabili de faptul că de ieri, R. Moldova a devenit una din cele mai puternic afectate de pandemie state din lume (11), coborând 2 poziții în ultima săptămână, iar în Europa, R. Moldova se află pe locul 2, fiind depășită numai de Belgia”, a menționat deputatul.

Potrivit lui, vârsta persoanelor infectate întinerește, tot mai des se infectează persoane tinere, ceea ce ar fi o tendință alarmantă.

De asemenea, deputatul atrage atenția că numărul de cazuri active în R. Moldova era de 2,8 ori mai mare decât media globală, iar după ultima săptămână, acest indicator a crescut până la 3,9 ori.

„Ineficiența măsurilor de protejare a sănătății publice afectează libertățile și drepturile noastre: dreptul la muncă, economia se va recupera mult mai greu, mai mulți bani va trebui să cheltuim pentru alte măsuri care vor trebui să fie luate după căderea (iminentă!) al acestui guvern.

Numărul mare de cazuri active de Covid19 afectează dreptul cetățenilor RM de a se bucura de mobilitatea oferită generos de UE în anul 2014, iar cetățenii RM ar putea fi ineligibili să călătorească în spațiul comunitar al UE”, a mai menționat parlamentarul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram