/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ambasadorul SUA la Chișinău, despre migrarea deputaților: „Trebuie procuratura să investigheze exact ce se întâmplă”

missing
30 iunie 2020, ora 21:57

Dereck J. Hogan, ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, consideră că organele procuraturii trebuie să se expună în cazurile migrării deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. Diplomatul este de părere că parlamentarii pot să aleagă să-și schimbe la un moment dat formațiunea politică, doar dacă aceștia sunt ghidați de propriile convingeri, iar dacă există suspiciuni de posibile acte ilegale, atunci organele competente trebuie să investigheze. 

„E dificil pentru mine să înțeleg ce se întâmplă exact din punctul meu de vedere, pentru că, pe de o parte, deputații au dreptul de a decide unde vor să meargă, dacă nu sunt mulțumiți de un anumit partid, dar dacă acest traseism e legat de bani, asta desigur nu este bine și e chiar ilegal. Eu sper că autoritățile relevante, inclusiv procuratura, trebuie să investigheze ce exact se întâmplă și să fie atrași la răspundere, dacă există cazuri de corupție”, a declarat Dereck J. Hogan la emisiunea Cutia Neagră Cu Mariana Rață de la tv8.

Amintim că azi un nou deputat a părăsit fracțiunea în care a fost ales și s-a alăturat unei fracțiuni parlamentare noi. Este vorba despre Ștefan Gațcan – primul deputat din PRSM  din actualul legislativ care a părăsit fracțiunea și s-a alăturat fracțiunii Pro Moldova. Colegii lui socialiști l-au acuzat că a plecat pentru bani și s-au adresat la Procuratură. La rândul lor, reprezentanții Pro Moldova au respins aceste acuzații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram