Dereck J. Hogan, ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, consideră că organele procuraturii trebuie să se expună în cazurile migrării deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. Diplomatul este de părere că parlamentarii pot să aleagă să-și schimbe la un moment dat formațiunea politică, doar dacă aceștia sunt ghidați de propriile convingeri, iar dacă există suspiciuni de posibile acte ilegale, atunci organele competente trebuie să investigheze. 

„E dificil pentru mine să înțeleg ce se întâmplă exact din punctul meu de vedere, pentru că, pe de o parte, deputații au dreptul de a decide unde vor să meargă, dacă nu sunt mulțumiți de un anumit partid, dar dacă acest traseism e legat de bani, asta desigur nu este bine și e chiar ilegal. Eu sper că autoritățile relevante, inclusiv procuratura, trebuie să investigheze ce exact se întâmplă și să fie atrași la răspundere, dacă există cazuri de corupție”, a declarat Dereck J. Hogan la emisiunea Cutia Neagră Cu Mariana Rață de la tv8.

Amintim că azi un nou deputat a părăsit fracțiunea în care a fost ales și s-a alăturat unei fracțiuni parlamentare noi. Este vorba despre Ștefan Gațcan – primul deputat din PRSM  din actualul legislativ care a părăsit fracțiunea și s-a alăturat fracțiunii Pro Moldova. Colegii lui socialiști l-au acuzat că a plecat pentru bani și s-au adresat la Procuratură. La rândul lor, reprezentanții Pro Moldova au respins aceste acuzații.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!