/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Decizie definitivă! CSJ a lăsat în vigoare decizia privind condamnarea lui Vadim Scarlat pentru trafic de influență

30 iunie 2020, ora 17:28

Medicul obstetrician ginecolog Vadim Scarlat, învinuit că ar fi dat mită de 2 mii de euro unui magistrat pentru o decizie în favoarea sa într-un dosar privind decesul unui nou-născut, a fost condamnat definitiv pentru trafic de influență. Curtea Supremă de Justiție a menținut hotărârea Curții de Apel Bălți din 10 iulie anul trecut, privind condamnarea lui Scarlat și aplicarea unei amenzi de 115 mii de lei. 

Vadim Scarlat avea calitate de învinuit într-un dosar pentru încălcarea regulilor de acordare a asistenței medicale, soldat cu decesul unui bebeluș. Pentru a scăpa de răspundere penală, medicul  ar fi transmis unei judecătoare prin intermediul unui asistent judiciar mită de 2 mii de euro.

În dosarul cunoscut sub numele „mită pentru judecători” figurează 10 persoane: trei judecători de la Curtea de Apel, doi judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, un procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică.

Vadim Scarlat și-a recunoscut vina și a încheiat cu acuzatorul de stat un acord în acest sens. Dosarul acestuia a fost disjuns, iar deocamdată este singurul condamnat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram