În Italia, una din cele mai afectate state ale lumii de pandemia de Covid – 19, virusul pare să bată în retragere. Autoritățile italiene continuă să își ia însă măsuri de precauție.

În regiunea Veneto de exemplu, din 1 iulie, vor fi testate obligatoriu și gratuit toate persoanele din afara UE, care se întorc în această perioadă în Italia să lucreze ca și îngrijitori de bătrâni. În această categorie sunt și moldovencele, care sunt badante în Italia.

Tot ce vor trebui să facă la întoarcerea în Italia, va fi să apeleze la medicii generaliști din localitate unde se află.

„Este o modalitate de a proteja persoanele în vârstă și familiile lor”, spune autoritățile.

În prezent, în Veneto sunt active 22 de focare de coronavirus. În Italia, noțiunea de focar prevede existența a două persoane fie din aceeași familie, fie de la același loc de muncă, confirmate cu Covid – 19. Unul dintre focare e înregistrat în comuna Feltre acolo unde sunt șase persoane pozitive la coronavirus și un altul într-un grup de badante moldovence, scrie presa italiană.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!