/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Măsuri anti-Covid în regiunea Veneto din Italia: Badantele moldovence, testate gratuit

30 iunie 2020, ora 09:53

În Italia, una din cele mai afectate state ale lumii de pandemia de Covid – 19, virusul pare să bată în retragere. Autoritățile italiene continuă să își ia însă măsuri de precauție.

În regiunea Veneto de exemplu, din 1 iulie, vor fi testate obligatoriu și gratuit toate persoanele din afara UE, care se întorc în această perioadă în Italia să lucreze ca și îngrijitori de bătrâni. În această categorie sunt și moldovencele, care sunt badante în Italia.

Tot ce vor trebui să facă la întoarcerea în Italia, va fi să apeleze la medicii generaliști din localitate unde se află.

„Este o modalitate de a proteja persoanele în vârstă și familiile lor”, spune autoritățile.

În prezent, în Veneto sunt active 22 de focare de coronavirus. În Italia, noțiunea de focar prevede existența a două persoane fie din aceeași familie, fie de la același loc de muncă, confirmate cu Covid – 19. Unul dintre focare e înregistrat în comuna Feltre acolo unde sunt șase persoane pozitive la coronavirus și un altul într-un grup de badante moldovence, scrie presa italiană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram