/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Reacția PG după solicitarea de audiere a procurorului general în Parlament

30 iunie 2020, ora 16:22

Procuratura Generală a venit cu o reacție la solicitarea Partidului Platforma DA de a fi audiat Alexandr Stoianoglo în plenul Parlamentului.

Potrivit PG, Parlamentul nu controlează activitatea procesuală a Procuraturii, iar solicitarea deputatului de audiere a Procurorului General pe anumite dosare în Parlament iese din limitele legalului și poate fi apreciată ca amestec al puterii legislative în activitatea autorității judiciare.

„Într-un stat de drept nimeni și cu atât mai mult un reprezentat al puterii politice nu are dreptul să extrapoleze cu afirmații care aduc atingere principiului constituțional privind separația și colaborarea puterilor în stat, atentează la independența și imparțialitatea Procuraturii, ca valori supreme ale statului de drept”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.

Cu excepția controlului ierarhic intern, unica autoritate ce realizează controlul procesual al prestației procurorilor este sistemul judecătoresc, precizează PG.

Astăzi, Platforma DA i-a solicitat Biroului Permanent al legislativului includerea pe ordinea de zi a audierii Procurorului General în plenul Parlamentului pe subiectul dosarelor de rezonanță pornite acum un an. Platforma DA a notat că Procurorul General nu este obligat de lege să se prezinte în legislativ la invitația deputaților, dar speră că „domnul Stoianoglo înțelege că dosarele menționate sunt de un interes sporit pentru toată societatea” și va accepta invitația.

/DOC/ Platforma DA vrea audierea Procurorului General în plenul Parlamentului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram