Partidul Pro Moldova a venit cu o reacție după ce Partidul Socialiștilor (PSRM) a acuzat formațiunea că ar fi oferit sume impunătoare de bani deputatului Ștefan Gațcan pentru ca ultimul să părăsească PSRM și să se alăture la formațiunea condusă de Andrian Candu. 

Președintele fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță a declarat că Pro Moldova i-ar fi oferit lui Ștefan Gațcan de la 500 de mii de euro sau dolari pentru a părăsi fracțiunea. Socialiștii au mai spus că intermediar în acest proces ar fi deputatul Pro Moldova Sergiu Sîrbu. Solicitat pentru o reacție, ultimul a declarat următoarele.

„Noi deja am obosit să comentăm aceste declarații, mai ales când este vorba de bani. Să comentăm iarăși niște falsuri/ acuzații care nu au nimic în comun cu realitatea deja devine ridicol. „Pro Moldova” deja a inițiat mai multe acțiuni în judecată cu privire la falsuri și defăimare, a inițiat procese contravenționale pentru calomnie și fiecare astfel de declarație noi o vom ataca în judecată. Mai bine să comentăm curajul domnului medic și deputat, decât acuzațiile date”, a declarat Sergiu Sîrbu pentru tv8.md.

Amintim că, socialistul Vlad Batrîncea i-a cerut lui Ștefan Gațcan să depună mandatul de deputat, după ce acesta a anunțat azi-dimineață plecarea din fracțiunea PSRM la „Pro Moldova”.

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog. Acesta a ajuns deputat în fracțiunea PSRM după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 la 15 martie.

Astfel, coaliția de guvernare rămâne cu doar 49 de mandate, 37 de deputați ai PSRM și 13 deputați ai Partidului Democrat.

 

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!