Deputatul Ștefan Gațcan, care astăzi a anunțat că pleacă din rândurile fracțiunii socialiștilor din Parlament și s-a alăturag grupului parlamentar „Pro Moldova”, a declarat într-un briefing de presă că decizia de a pleca îi aparține lui și nu a fost influențată de cineva.

„Decizia mea de a părăsi fracțiunea socialiștilor și de a adera la grupul paramentar „Pro Moldova” este a mea proprie și nu este influențată de nimeni și este o decizie care este motivată din punctul de vedere al situației care există astăzi în societatea noastră.

Ștefan Gațcan spune că tentativele lui de a schimba lucrurile în bine în ceea ce ține de situația pandemică în legătură cu contaminarea cu COVID-19 nu au fost auzite. „Trei luni de zile, practic, aflându-mă în Parlament, am înțeles foarte multe lucruri, inclusiv problemele care stau în sistemul sanitar deoarece acest sistem îl cunosc de la cinci ani. Atunci când lucrurile nu stau bine, atunci când vedem un grad înalt de indicatori epidemiologici, atunci când peste 20 de colegi de ai mei au decedat, sunt colegi care sunt într-un risc major”, a declarat Gațcan.

Precizăm că în dimineața zilei de marți, 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că își depune mandatul de deputat din fracțiunea PSRM și aderă la Grupul Pro Moldova. Astfel, PSRM și PDM pierd majoritatea parlamentară, având în preent doar 49 de deputați.

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog. Acesta a ajuns deputat în fracțiunea PSRM după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 la 15 martie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!