Deputatul democrat Nicolae Ciubuc spune cu referire la plecarea deputatului Gațcan din PRSM că asistăm la „același scenariu de crearea a premiselor de instaurare a haosului în R. Moldova”. Totuși, acesta spune că este un pic șocant după ce practic toți deputații au votat în Parlament declarația de condamnare a traseismului politic.

„Este un gest pe alocuri inexplicabil, în același timp explicabil. Au menționat și colegii anterior și noi, că toate plecările nu au la bază nici pe departe interese sau viziuni politice, au la bază corupere politică, oferirea de oferte și sume impunătoare, care într-un fel vedem verigi slabe care au fost la PDM, iată vedem și la PSRM, că nu fac față, cedează și pleacă din fracțiune”, a declarat Ciubuc.

Acesta a mai menționat că e regretabil că astfel se trădează alegătorii, menționând că și el și Gațcan au ajuns în Parlament în baza alegerii pe circumscripție.

„Vedem că practic la 2/3 luni de la alegerea acestui deputat în Parlament, vedem că nu a rezistat tentației și ofertelor grase care i-au fost oferite bănuiesc”, a mai spus Ciubuc.

Precizăm că în dimineața zilei de marți, 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că își depune mandatul de deputat din fracțiunea PSRM și aderă la Grupul Pro Moldova. Astfel, PSRM și PDM pierd majoritatea parlamentară, având în preent doar 49 de deputați. Socialiștii au condamnat gestul lui Gațcan și i-au cerut să-și depuie mandatul. Pro Moldova au salutat venirea în echipă afirmând că au nevoie de specialiști buni.

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog. Acesta a ajuns deputat în fracțiunea PSRM după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 la 15 martie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!