/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ciubuc, despre plecarea lui Gațcan din PSRM: Nu a rezistat tentației

30 iunie 2020, ora 11:41

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc spune cu referire la plecarea deputatului Gațcan din PRSM că asistăm la „același scenariu de crearea a premiselor de instaurare a haosului în R. Moldova”. Totuși, acesta spune că este un pic șocant după ce practic toți deputații au votat în Parlament declarația de condamnare a traseismului politic.

„Este un gest pe alocuri inexplicabil, în același timp explicabil. Au menționat și colegii anterior și noi, că toate plecările nu au la bază nici pe departe interese sau viziuni politice, au la bază corupere politică, oferirea de oferte și sume impunătoare, care într-un fel vedem verigi slabe care au fost la PDM, iată vedem și la PSRM, că nu fac față, cedează și pleacă din fracțiune”, a declarat Ciubuc.

Acesta a mai menționat că e regretabil că astfel se trădează alegătorii, menționând că și el și Gațcan au ajuns în Parlament în baza alegerii pe circumscripție.

„Vedem că practic la 2/3 luni de la alegerea acestui deputat în Parlament, vedem că nu a rezistat tentației și ofertelor grase care i-au fost oferite bănuiesc”, a mai spus Ciubuc.

Precizăm că în dimineața zilei de marți, 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că își depune mandatul de deputat din fracțiunea PSRM și aderă la Grupul Pro Moldova. Astfel, PSRM și PDM pierd majoritatea parlamentară, având în preent doar 49 de deputați. Socialiștii au condamnat gestul lui Gațcan și i-au cerut să-și depuie mandatul. Pro Moldova au salutat venirea în echipă afirmând că au nevoie de specialiști buni.

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog. Acesta a ajuns deputat în fracțiunea PSRM după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 la 15 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram