/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Guvernul a aprobat modificarea bugetului de stat. Cheltuielile - majorate cu peste un miliard de lei

01 iulie 2020, ora 13:33

Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului și a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 1 iulie, modificarea bugetului de stat. Astfel, cheltuielile vor fi majorate cu peste un miliard de lei. Deficitul bugetar a ajuns la 17,5 de miliarde de lei.

Acești bani vor fi alocați pentru: susținerea unor categorii de persoane în etate sau social vulnerabile, acoperirea cheltuielilor legate de majorarea salariilor cu 30 de procente pentru personalul medical. În acest sens vor fi alocate circa 400 de milioane lei.

Alte 100 de milioane de lei vor fi alocate pentru subvenționarea agriculturii. De asemenea, Guvernul intenționează să aloce bani și pentru majorarea fondului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram