/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO DOC/ Reniță cere PG să anuleze ordonanța prin care a clasat procesul penal privind imaginile de la sediul PDM cu Dodon

missing
01 iulie 2020, ora 11:54

Deputatul Platforma DA, Iurie Reniță, spune că va contesta decizia Procuraturii de a clasa procesul penal intentat în baza denunțului său privind investigarea imaginilor video în care apare șeful statului, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Într-o conferință de presă, Reniță a solicitat:

1. Anularea ordonanței al Procuraturii Anticorupției privind neînceperea urmăririi penale în cadrul procesului penal vizând înregistrarea discuției dintre Dodon și reprezentanții PDM ca fiind ilegal;
2. Pornirea unui procesu pe faptul coruperii pasive;
3. Informarea mea despre mersul anchetei;

În același timp, Reniță acuză procuratura și structurile sale specializate nu au reușit „să se debaraseze de influența nefastă a factorilor politici.

„Procuratura face jocul politic a lui Dodon și a PSRM. Ne-a suferit suficiente motive: Eliberarea lui Platon, a altor persoane implicate în acte ilegale. Este evident că speranța multor cetățeni că noul Procuror va fi echidistant, de lege … a fost deșartă. Stoianoglo având în spate PSRM, Dodon și PD se simte foarte bine și confortabil și le face jocul”, a declarat Reniță.

 

 

Procuratura Anticorupție anunță că a dispus neînceperea urmăririi penale în cadrul procesului penal pornit pe denunțurile lui Andrei Năstase și Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani. Motivul acestei decizii este că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Ultima Oră! Rezultatul investigației Procuraturii a imaginilor video cu Dodon, Plahotniuc și „culiocul”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram