/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A fost sau nu implicat SIS în reținerea și transportarea lui Ștefan Gațcan. Reacția instituției

missing
02 iulie 2020, ora 09:06

După ce primarul de Bălți, Reanto Usatîi a declarat că deputatul Ștefan Gațcan nu s-ar mai afla în țară și, potrivit lui, cu ajutorul SPPS și a unor angajați SIS Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova, Serviciul de Informații și Securitate a venit cu o reacție în care „neagă categoric şi respinge cu fermitate insinuările şi interpretările privind activitatea sa”.

„În contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public privind implicarea Serviciului de Informaţii şi Securitate în presupusele rețineri, chestionări sau transportare efectuate în privinţa domnului Ștefan Gațcan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate insinuările şi interpretările privind activitatea sa. Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de includere a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări ce afectează imaginea şi credibilitatea instituţiei.

Serviciul își realizează atribuțiile în conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea drepturilor omului, precum și garanțiilor mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu posibilele tentative de corupere a înalților demnitari de stat și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării veridicității informațiilor prezentate, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate.

SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții SIS.

 

Usatîi: Pot să vă spun cu certitudine că Gațcan nu se mai află în țară

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram