/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Chicu către Sandu: În țara asta trăiesc oameni, nu electorat. Răspunsul liderei PAS

02 iulie 2020, ora 14:43

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Premierul Chicu i se adresează Maiei Sandu spunându-i că în țara asta trăiesc oameni nu politicieni, iar potrivit lui, legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea sunt pentru oameni. În replică Maia Sandu spune că are un singur răspuns pentru dumnealui: La muncă!

„În țara asta trăiesc Oameni, nu electorat. Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30% a salariilor pentru 47 mii lucrători medicali, care mor acum pentru Oameni? Nu vă pică bine electoral alocarea a căte 700 lei pentru 659 mii de Oameni nevoiași? Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 mln. lei pentru agricultori, sau încă 50 mln. pentru întreprinderile mici?

Sau, Maia Sandu – politician, credeți că prin moftul (proverbial deja), puteți anula Constituția RM, care oferă dreptul guvernului să-și angajeze răspunderea? Moftul vă face să credeți, că doar un guvern condus de Dvs. poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum ați facut-o în noiembrue 2019? Politician-o, în țară mor Oameni. Nu electorat, Oameni. Electoral, politician-o, pierzi că te-ai aliat cu Candușhor, care-ți era coleg de guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin…angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială – chiar erai atât de limitată să nu înțelegi, că guvernul din care faci parte fură miliardul de la Oameni?”, a scris Chicu pe Facebook.

În replică Maia Sandu susține că nimeni nu are nevoie acum de demonstrații de bădărănism pe facebook din partea unui om frustrat „Citesc mesajul Prim-ministrului Republicii Moldova și mă îngrozesc pentru soarta oamenilor când mă gândesc că acesta este prim-ministrul care conduce țara noastă. Am un singur răspuns pentru dumnealui: La muncă! Oamenii mor din cauza modului dezastruos în care ați administrat criza”, afirmă Sandu.

Precizăm că ședința Parlamentului din 2 iulie nu a avut loc din lipsă de cvorum. Deputații PAS, Pro Moldova, Platforma DA și Partidul Șor au anunțat că nu vor participa la ședință pentru că nu sunt de acord cu asumarea angajamentului de către Guvern, în timp ce Parlamentul este funcțional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram