/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

De ce Guvernul și-a asumat răspundere pentru cele patru proiecte de legi? Răspunsul lui Chicu

missing
02 iulie 2020, ora 20:25

Premierul Ion Chicu a anunțat două motive pentru care Guvernul și-a asumat răspundere pentru cele patru proiecte de legi în contextul în care în prezent Parlamentul este funcțional, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la postul de televiziune N4.

„Este dreptul garantat de Constituție de a utiliza acest instrument când este necesar. Noi am considerat că este nevoie să ne asumăm răspundere pentru că suntem un Guvern minoritar. Astfel de instrumente sunt recomandate”, a spus Ion Chicu.

De asemenea, șeful Executivului a mai precizat că al doilea motiv constă în faptul că: „suntem la început de iulie, nu știm cât Parlamentul va mai activa”, iar unele proiecte sunt urgente. În acest sens, prim-ministrul a spus că mâine va fi prezent în Legislativ.

Menționăm că, ieri Guvernul și-a asumat răspundere pentru patru proiecte de legi, printre care și modificarea bugetului de stat. Opoziția a criticat Guvernul pentru acest fapt și a spus că nu există niciun motiv plauzibil pentru care Executivul să nu vină în Parlament cu acest proiect.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram