/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Poliția spune că nu au fost confirmate faptele invocate de sechestrare a lui Ștefan Gațcan. Cine a anunțat oamenii legii?

02 iulie 2020, ora 16:38

Poliția spune că nu au fost confirmate faptele invocate de sechestrare a lui Ștefan Gațcan. Purtătoarea de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati a precizat pentru tv8.md că faptele nu și-au găsit confirmare pe episodul în care denunțătorul a anunțat oamenii legi că deja fostul deputat ar fi sechestrat în clădirea Președinției.

Stati nu ne-a spus cine a anunțat poliția în legătură cu presupusa sechestrare a lui Gațcan, dar a precizat că nu este vorba despre vreun membru al familiei. Purtătoarea de cuvânt a mai menționat că poliția utilizează toate resursele probatorii, inclusiv secvența video de ieri, din plantația de viță de vie, în care Ștefan Gațcan spune că e bine, pentru a afla ce s-a întâmplat în acest caz.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie a acestui an, fiind ales pe circumscripția uninominală Hâncești. Marți, acesta a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și că aderă la „Pro Moldova”. Miercuri, 2 iulie, însă, acesta și-a depus mandatul, despre acest lucru anunțând Corneliu Furculiță, un fost coleg socialist.

Gațcan este de negăsit de marți seară, de când are telefonul închis. Ieri, deputații „Pro Moldova” și alți politicieni au mers la Președinție unde au cerut să fie asigurați că Gațcan e în siguranță, dar nu au fost lăsați să intre, între ei și poliție având loc îmbrânceli.

Spre seară, Ștegan Gațcan a plasat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video dintr-o plantație de viță de vie, în care spune că este bine, dar că are nevoie de o perioadă de reabilitare. Gațcan nu spune nimic despre decizia de a demisiona din funcția de deputat. Aseară, potrivit mai multor surse, Ștefan Gațcan ar fi părăsit R. Moldova împreună cu familia, el fiind la volanul unei mașini.

Automobilul său, un BMW X6, la volanul căruia a fost surprins ultimele zile a rămas însă în parcarea Parlamentului, iar azi a fost ridicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram