Procuratura Generală a confirmat recepționarea plângerii semnate de către deputatul Ștefan Gațcan, în care acesta îi reclamă pe deputații socialiști că l-au impus să renunțe la mandat. Informația a fost confirmată de șefa serviciului de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru, pentru anticoruptie.md.

Funcționara a precizat că procurorii urmează să verifice declarațiile lui Gațcan, după care vor decide în privința pornirii unui dosar penal.

Totodată, Maria Vieru nu a confirmat recepționarea unei plângeri din partea șefului fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, privind pretinsa corupere a lui Ștefan Gațcan de către deputații grupului Pro Moldova.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie a acestui an, fiind ales pe circumscripția uninominală Hâncești. Marți, acesta a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și că aderă la „Pro Moldova”. Miercuri, 2 iulie, însă, acesta și-a depus mandatul, despre acest lucru anunțând Corneliu Furculiță, un fost coleg socialist.

Gațcan este de negăsit de marți seară, de când are telefonul închis. Ieri, deputații „Pro Moldova” și alți politicieni au mers la Președinție unde au cerut să fie asigurați că Gațcan e în siguranță, dar nu au fost lăsați să intre, între ei și poliție având loc îmbrânceli.

Spre seară, Ștegan Gațcan a plasat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video dintr-o plantație de viță de vie, în care spune că este bine, dar că are nevoie de o perioadă de reabilitare. Gațcan nu spune nimic despre decizia de a demisiona din funcția de deputat. Aseară, potrivit mai multor surse, Ștefan Gațcan ar fi părăsit R. Moldova împreună cu familia, el fiind la volanul unei mașini.

Automobilul său, un BMW X6, la volanul căruia a fost surprins ultimele zile a rămas însă în parcarea Parlamentului, iar azi a fost ridicat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!