Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

politic

PSRM vrea modificarea Constituției: propun interzicerea traseismului politic și micșorarea numărului de deputați

02 iulie 2020, ora 10:05
Distribuie:

PSRM a anunțat că vor propune în Parlamentul R. Moldova modificarea Constituției prin interzicerea traseismului politic și de micșorare numărului de deputați de la 101 la 61 de parlamentari.

Vlad Batrîncea a anunțat că luni vor depune inițiativa privind modificarea constituției privind interzicerii traseismului politic. „R. Moldova nu are nicio șansă în condițiile în care unii deputați consideră că pot scoate la vânzare mandatul oferit de cetățeni. Cetățenii își exercită dreptul lor de a conduce prin mandatul de deputat”, a spus Batrîncea.

În context, acesta a făcut un apel public către PDM, PAS și Platforma DA: „îi invităm să semneze cu noi acest proiect. Nu pretindem la statut de autor, vrem să-l introducem în Parlament și să-l ducem la bun sfârșit”, a precizat deputatul.

Al doilea proiect pe care îl vor înregistra în Parlament este unul prin care propun reducerea numărului de deputați până la 61 de persoane.

„Existența acestui harem politic, care nu au fost votat în Parlament este sfidare și pentru Parlament și pentru societate. Proiectul dat este benefic, îl va face mult mai funcțional, am avut și avem prea mulți statiști care vin în Parlament care să-și facă anumite interese. Va fi benefic, va economisi zeci de milioane de lei, o lovitură în corupții din Parlament”, a declarat deputatul PSRM.

Propunerile vin după ce deputatul PSRM Ștefan Gațcan a anunțat marți că părăsește formațiunea și trece în grupul Pro Moldova, iar miercuri, 1 iulie, deputații PSRM au anunțat că acesta renunță la mandat. În timp ce deputații Pro Moldova au anunțat că acesta a fost luat cu forța.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram