Deputații din grupul parlamentar „Pro Moldova” au anunțat cu puțin timp în urmă într-un briefing de presă că boicotează ședința de azi a Parlamentului. De asemenea, aceștia au cerut ca o comisie parlamentară să investigheze cazul lui Ștefan Gațcan.

„Considerăm că cele întâmplate ieri arată mizeria la care noi am ajuns în RM când viața unui om nu costă nimic. Noi, cei din Pro Moldova și fracțiunea vom cere în plen investigarea acstui caz prin constituirea unei comisii parlamentare de anchetă”, a spus liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu.

„Dacă s-ar ancheta ce s-a întâmplat ieri se vor afla multe lucruri, începând cu imaginile video din Parlament și cele de la Președinție, dacă se va investiga comportamentul socialiștilor și mai ales unde e azi Gațcan, de cine e însoțit și mai ales supravegheat”, a adăugat Candu.

Liderul „Pro Moldova” a mai spus că vor fi sesizate instituțiile europene.

„Vor fi trimise demersuri la Consiliul Europei, demersuri la UE, OSCE ca o comunitate internațională întreagă să fie alături pentru a investiga acest caz”, a sunliniat Andrian Candu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!