/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Dodon, Greceanîi și Chicu au fost huiduiți astăzi, în timp ce au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare

missing
02 iulie 2020, ora 21:12

Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu au fost huiduiți astăzi, în timp ce au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Reprezentanții Mișcării Politice Unirea au scandat „rușine” și au cerut demisia șefului statului. Ceremonia a avut loc în contextul comemorării a 516 ani de la trecerea în neființă a marelui domnitor. Paza nu a lăsat echipa TV8 să adreseze întrebări oficialilor. Aceștia s-au grăbit să urce în mașinile de serviciu.

Cu huiduieli și îndemnați să-și dea demisia. Așa au fost întâmpinați astăzi, la depunerile de flori, șeful statului Igor Dodon, premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Evenimentul a avut loc dimineața devreme, la ora opt, cu prilejul comemorării a 516 ani de la trecerea în neființă a marelui domnitor, Ștefan cel Mare și Sfânt.

Chiar și așa, oficialii erau păziți de zeci de polițiști și reprezentanți ai Serviciului Protecție și Pază de Stat, care au împânzit zona monumentului. Mulți dintre ei erau echipați cu umbrele și genți antiglonț.

Inițial, oficialii au apărut fără niciun echipament de protecție. Ulterior însă, o reprezentantă a avut grijă să le împartă câte o mască. Iar premierul Ion Chicu și-a scos-o din buzunar.

După doar cinci minute, cei trei oficiali s-au pornit spre automobilele de serviciu. Echipa TV8 nu a fost lăsată să se apropie, fiind împiedicată de către reprezentanții pazei.

„Avem nevoie de declarații. De ce nu mă lăsați?”

Membrul Mișcării „Unirea”, Dorin Chiartoacă, care a manifestat în timp ce Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu au depus flori, spune că ceremonia a fost organizată într-un mod fricos de către oficiali.

DORIN CHIRTOACĂ, MEMBRU, MIȘCAREA „UNIREA” ёPe lângă aceasta, el nu este demn să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, după ce a umblat cu punga de bani de la Plahotniuc. Am venit în semn de protest aici. Orice zi, cu Dodon și regimul său, este o zi toxică pentru Republica Moldova.”

Purtătoarea de cuvânt a Președinției a precizat că instituția nu comentează acțiunile formațiunilor politice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram