Ședința Parlamentului de astăzi, joi, 2 iulie a fost anulată din lipsa de cvorum. Aleșii poporului urmau să discute mai multe subiecte printre care și cererea de demisie a lui Ștefan Gațcan. Speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi a anunțat că deputații se vor convoca mâine, 3 iulie, în ședință plenară.

Ora 10:46 În lipsa de cvorum, sedința Parlamentului a fost anulată.

Zinaida Greceanîi:Propun să ne convocăm mâine dimineață. Mîine la ora 10.00”

Dumitru Diacov, deputat PDM:Dl Grosu, noi privim partidul dvs ca pe un partid serios, vă rog nu faceți greșeala asta, nu vă aliniați cu Candu și Șor.”

Igor Grosu, deputat PAS:Nu poți deconecta Parlamentul. Ați spus că încurcăm venirea lui Stoianoglo. Eu am impresia că Stoianoglo nu știe unde e Parlamentul, declar oficial. Dacă el vine azi, închideți partea asta rușinoasă, dl Chicu să se ducă la Guvern și noi revenim și facem ședința. Eu am impresia că Chicu e deconectat de la țara asta. Toți generalii ăștia pe care i-a făcut Dodon să  ne apucăm să-i investigăm? Închideți ședința asta. Stoianoglo, vino încoace.”

Vlad Bătrâncea:Cererea lui Gațcan a adus-o renumitul jurist Sîrbu. Atunci când am vorbit cu Gațcan, el a recunoscut că nu a fost în Parlament și nu a depus nici o cerere. Cei din blocul ACUM să înțeleagă, că astăzi, trebuia să vină Procurorul General. Cei din blocul ACUM i-au făcut o mare favoare lui Candu. Decizia vă apărține. Toți oamenii să știe că blocul ACUM a blocat vizita Procurorului General în Parlament.”

Dumitru Diacov, deputat PDM: Părerea mea personală este că socialiștii și-au apărat marfa. Eu știu că Gațcan este din grupul socialiștilor și eu nu știu prin ce metode l-au ademenit cei din Pro Moldova, putem să presupunem, dar toată zarva asta că a fost sechestrat este o acțiune politică, care crează o impresie foarte proastă pentru populația R. Moldova, fiindcă se vorbește de un deputat care este viu și care a făcut și o declarație ieri și din câte înțeleg că nu este o păpușă sau un copil să fie ascunsă, este o persoană ți am privit cu toții declarațiile ieri.

Ora 10:10 Deputații din Partidul Democrat și cei din Partidul Socialiștilor se află în sala plenului. PD și PSRM au 49 de deputați, iar pentru cvorum este nevoie de 51 de deputați. Între timp, deputații din grupul parlamentar „Pro Moldova” au anunțat cu puțin timp în urmă într-un briefing de presă că boicotează ședința de azi a Parlamentului. De asemenea, aceștia au cerut ca o comisie parlamentară să investigheze cazul lui Ștefan Gațcan

Subiectele pe ordinea de zi:

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!