/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Investigarea infracțiunilor economice. Serviciul Fiscal ar putea avea competențe noi

missing
03 iulie 2020, ora 16:55

Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de lege care presupune atribuirea Serviciului Fiscal de Stat a competențelor deținute anterior de poliția economică, ceea ce prevede efectuarea activităților speciale de investigație și urmărire penală pentru diverse infracțiuni economice.

Potrivit proiectului, SFS ar putea investiga crime ca practicarea ilegală a activității de întreprinzător, practicarea ilegală a activității financiare, pseudo-activitatea de întreprinzător, evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituțiilor și a organizațiilor, evaziunea fiscală a persoanelor fizice etc.

Ministrul finanțelor, Serghei Pușcuța, a precizat că astfel se urmărește prevenirea și combaterea infracțiunilor economice, care prejudiciază activitatea agenților economici onești și împiedică stimularea unei concurențe loiale. În acest sens, se va organiza o subdiviziune a SFS ce va include 70 de angajați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram