/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ O asociație obștească de media, care vrea să fondeze un post TV, acuză Consiliul Audiovizualului că tergiversează eliberarea licenței

missing
03 iulie 2020, ora 19:49

Asociația Obștească „PEOPLE FOR FREE MEDIA”, care este fondatoarea portalului de știri Cotidianul.md, acuză Consiliul Audiovizualului (CA) că tergiversează acordarea licenței de emisie pentru viitorul post de televiziune Cotidianul TV, pe care asociația intenționează să-l fondeze.

Aceștia au trimis o scrisoare către conducerea Republicii Moldova și partenerii externi ai țării noastre, în care sesisează faptul că CA comite un abuz la libertatea presei, prin faptul că amână neîntemeiat, în opinia lor, eliberarea licenței de emisie.

Potrivit reprezentanților „PEOPLE FOR FREE MEDIA”, ei s-au adresat la începutul lunii martie pentru a solicita CA-ului eliberarea licenței de emisie, iar în ultimele luni, subiectul fie a fost amânat, fie membrii CA au declarat repetat că grila de emisie nu corespunde cu conceptul general din dosarul cererii de licențiere.

„Republica Moldova are nevoie de presă liberă, independentă și echidistantă, calități care s-au regăsit în toată activitatea Cotidianul.MD de la lansarea sa și până în prezent. Această abordare urmează a fi extinsă și odată cu lansarea postului de televiziune CTV, unul care va avea conținut 100% în limba română și peste 50% produs autohton, atât de necesare astăzi audiovizualului din Republica Moldova. În condițiile în care în ultimele luni se oferă pe bandă rulantă licențe de emisie pentru unele posturi care au conținut străin, preponderent în limba rusă, este evident că tratamentul CA în raport cu A. O. PEOPLE FOR FREE MEDIA nu are nicio legătură cu motivele pe care le invocă unii membri ai Consiliului, ci este o comandă politică de a împiedica apariția unui post de televiziune independent, care prin abordările sale ar deranja decidenții de astăzi din Republica Moldova”, menționează reprezentanții asociației obștești în scrisoare. Conținutul integral al acesteia îl puteți citi mai jos.

Am încercat repetat să-i contactăm pe Dragoș Vicol, președintele CA, și Lidia Viziru, membră CA, vizați în scrisoarea asociației „PEOPLE FOR FREE MEDIA”, dar aceștia nu ne-au răspuns la apeluri. Vom încerca să-i contactăm repetat pentru a le oferi dreptul la replică.

Actualizare: Membra CA Lidia Viziru ne-a spus să o contactăm în zilele și orele de lucru, pentru a ne oferi un comentariu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram