/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Pavel Filip neagă că democrații au discutat ieri cu cei din Platforma DA despre un nou guvern. Ce zice Alexandru Slusari

missing
03 iulie 2020, ora 13:43

Lideru Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, neagă faptul că democrații au discutat ieri, inclusiv cu cei din Platfoma DA, despre eventuala demiterea a actualului guvern și învestirea unui nou Cabinet de Miniștri. Acesta califică informațiile apărute ieri în presă la acest subiect drept „minciuni crase”. La rândul său, Alexandru Slusari, vicepreședintele Partidului Platforma DA, susține că discuțiile au avut loc cu alți deputați, nu cu cei din conducerea PD-ului. 

Într-un comunicat de presă al PD-ului Pavel Filip zice că: „Ieri, în spațiul public au apărut minciuni crase, precum că ar fi avut loc consultări cu participarea PDM pentru instalarea unui nou guvern. Prin această minciună crasă, reprezentanții PPPDA încearcă să camufleze discuțiile intense pe care le-au au cu grupurile Candu și Șor”, a spus Pavel Filip, potrivit comunicatului.

Filip insistă că democrații nu au fost invitați oficial la discuții privind instalarea unui nou guvern: „Partidul Democrat poate discuta cu orice formațiune politică din parlament, dar nu va discuta cu cei care s-au fondat și au crescut în bază de corupere politică prin cumpărarea deputaților. Când PDM se va angaja într-o discuție sau va lua o decizie, o va face publică, pentru că deciziile în aceste cazuri se iau de forurile statutare ale PDM: Biroul Executiv sau Consiliul Politic Național”, a zis președintele PDM.

La rândul său, Alexandru Slusari susține că PDM înseamnă nu doar Pavel Filip și Dumitru Diacov, și reiterează faptul că cei din Platforma DA au discutat ieri inclusiv cu deputați democrați: „Las asta pe seama lui Filip. Noi am discutat cu câțiva deputați democrați. Domnul Filip trebuie să recunoască faptul că a avut de trei ori întâlnire personal cu mine, să nu nege niște lucruri evidente. Trei întâlniri am avut, nu ieri, desigur, dar anterior am avut trei discuții și nu doar cu dumnealui, la care noi am discutat toate variantele posibile. Noi niciodată nu am afirmat că ei au acceptat ideea demiterii guvernului, dar întrevederi au fost”, a spus Slusari, contactat de tv8.md.

Vicepreședintele Platfomei DA a spus că nici cu persoane din conducerea Pro Moldova nu au fost discuții. Acesta declară că parlamentarii din Platforma DA au vorbit cu deputați din Pro Moldova pe platforma parlamentară.

Amintim că, anterior, Platforma DA a anunțat că este gata să-și asume guvernarea, în cazul în care se vor găsi deputați care să-și dea votul pentru demiterea Guvernului Chicu și pentru instaurarea unui nou guvern.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram