Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrâncea a oferit detalii după ce ieri, 2 iulie, parlamentarul Ștefan Gațcan a apărut într-o nouă intervenție video. Chiar dacă a semnat cererea prin care a confirmat că aderă la „Pro Moldova”,  Batrâncea spune că ultimul în continuare este adeptul socialiștilor. 

„Apariția de ieri a fost la inițiativa lui. Domnul Gațcan se află în familie, în locul unde el preferă să se afle. Este absolut liber în circulație. Și dânsul personal va decide când va reveni în țară. Mai mult nu putem comunica despre cum a fost impus să facă ceva. Sperăm că organele de drept vor sistematiza materialele despre fapte de corupție. Este deputat socialist și această grijă pentru dânsul este falsă”, a declarat Vlad Batrâncea.

Astăzi Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un proces penal în baza plângerii lui Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat pe data de 1 iulie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!