Premierul Chicu spune că a obținut cetățenia României cu mult înainte de a intra în politică. Mai exact, în 2002, atunci când activa în domeniul businessului. Declarația a fost făcută joi, 2 iulie, în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

„Eu am de tot, pe coridoarele puterii, să le zicem așa, autorităților publice 6 ani și jumate. Din 2005 până în 2009 – 4 ani și acum din 2018 până astăzi. Am deja 26 de ani de când am plecat de la facultate. Restul 20 de ani, am avut cumva alte activități, o perioadă îndelungată a fost legată de business, inclusiv cu România și în România. La acea etapă, cred că a fost în 2001, și am depus acea cerere și în 2002 am obținut cetățenia României. Atunci a fost, asta înseamnă cu 20 de ani în urmă. Mulți din acei care întreabă nici nu erau atunci, dar atunci s-a întâmplat asta”, a declarat Chicu.

Întrebat dacă a solicitat cetățenia doar pentru afaceri, acesta a răspuns: „Am în vedere că erau activități care erau legate în perioada respectivă… Este clar că cetățenia UE dacă te gândești așa ca businessman oferea multe posibilități și am mers pe această oportunitate. Eu respect foarte mult statul român și statul moldovenesc, bineînțeles, în primul rând, pentru că aici e patria mea”, a precizat premierul Ion Chicu.

Amintim că, Parlamentarul României Constantin Codreanu a depus o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, prin care solicită ca premierul Ion Chicu să fie privat de cetățenia României. Potrivit lui Codreanu, motivul care a stat la baza plângerii „este recenta declarație denigratoare la adresa României a cetățeanului român Chicu Ion, premier al Republicii Moldova. Afirmațiile primului ministru de la Chișinău au scandalizat opinia publică pe ambele maluri ale Prutului”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!