Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu crede că Guvernul Chicu insistă pe asumarea de răspundere pentru acel pachet de legi, votat zilele trecute în ședința Cabinetului de Miniștri, doar pentru că vrea să provoace intenționat căderea Executivului. 

„Guvernul Dodon caută pretexte pentru a-și da demisia, simplu. Deci, ei vor să impingă toată această aventură cu asumarea, deși toată lumea le spne că „noi o să votăm lucrurile bune”. Vor să o împingă până la limită și sub acest pretext să spună că am făcut tot ce am putut și a găsit un motiv să-și dea rușinos demisia, după ce a adus țara asta într-o criză economică, pandemică și politică. Alte explicații eu nu am”, a zis deputatul, la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la tv8.

Zilele trecute, Guvernul și-a asumat răspundere în fața Parlamentului pentru un pachet de legi, care prevăd inclusiv majorări de salarii pentru medici și alte măsuri sociale. În ultimele două zile, Parlamentul a încercat să se întrunească în ședință pentru a aproba sau respinge asumarea de răspundere, dar ședința nu a avut loc din lipsă de cvorum. O nouă ședință est planificată pentru ziua de luni, 6 iulie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!