Încă un premiu important pentru TV8. Renumita organizație de la Praga „People in Need” a premiat-o pe colega noastră, jurnalista Natalia Morari, pentru promovarea valorilor democratice. Despre această apreciere, jurnalista a aflat printr-o scrisoare pe care a primit-o de la organizatorii concursului, chiar în ziua în care TV8 a marcat trei ani de la lansare.

NATALIA MORARI, REALIZATOARE TV8: Exact în ziua în care TV8 a împlinit trei ani și eu cred că asta este un cadou simbolic. Chiar m-am bucurat pentru că nu consider că asta este un premiu care l-am obținut eu ca jurnalista Natalia Morari, dar, de fapt, ca o echipă care stă în spatele meu.

De regulă, premiile sunt acordate activiștilor și personalităților din Cehia care luptă pentru valorile democratice. Totuși, unul dintre acestea este oferit unei persoane din afara țării, dar care a promovat democrația la ea acasă.

NATALIA MORARI, REALIZATOARE TV8: „Pentru mine asta înseamnă că și în afara Republicii Moldova există oameni pentru care munca noastră contează foarte mult. Și pe ce se pune accent în acest premiu, ei găsesc istorii particulare ale oamenilor, organizațiilor, instituțiilor media care, prin exemplul lor de luptă contribuie la dezvoltarea democrației la ei acasă”.

Decernarea premiului va avea la sfârșitul lunii octombrie, la Praga. Acum un an și jumătate, Natalia Morari a primit și premiul „Pavel Șeremet”, instituit în onoarea jurnalistului de investigație din Ucraina care a murit în urma unui atentat cu bombă. Potrivit organizatorilor, premiul a fost oferit Nataliei Morari pentru curajul în jurnalism și realizările remarcabile în promovarea libertății presei în regiunea Europei de Est.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!