Pacienții infectați cu COVID-19, internați la terapie intensivă, au posibilitatea să comunice mai ușor cu familiile, prin intermediul tabletelor. Asta după ce, 81 de dispozitive, conectate la internet, au ajuns în spitalele din țară. Achiziționarea tabletelor a fost posibilă datorită susținerii financiare din partea Ambasadei SUA. 

VICTORIA NOVAC, COORDONATOARE DE PROIECT: „Aceste tablete au fost gândite pentru cei din terapie intensivă, care nu au acces la niciun laptop, telefon”.

Pentru că pacienții infectați cu noul tip de coronavirus nu pot comunica cu familia, Victoria a venit cu inițiativa de a dota spitalele din țară cu tablete, conectate la internet. Acum, bolnavii pot discuta cu cei apropiați, chiar de pe patul de spital. Aceștia au posibilitatea să asculte și cărți audio, pentru că au fost instalate mai multe aplicații pe aceste dispozitive.

SINCRON: VICTORIA NOVAC, COORDONATOARE DE PROIECT: „- Instalăm și cărți audio, ebook-ul, biblia pentru că fiecare spital primește și căști”.

Și, pentru că au primit doar reacții pozitive din partea pacienților și a medicilor, organizatorii spun că vor căuta resurse financiare, pentru a procura mai multe tablete.

VICTORIA NOVAC, COORDONATOARE DE PROIECT: „- Ne dorim să umanizăm această criză, să facem pe cei bolnavi să depășească un pic mai ușor starea asta”.

TAchiziționarea tabletelor a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA. Un operator de telefonie mobilă a oferit cartele cu internet, pentru o perioadă de trei luni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!