/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Pacienții infectați cu Covid-19 vor comunica mai ușor cu familiile prin intermediul tabletelor

03 iulie 2020, ora 21:08

Pacienții infectați cu COVID-19, internați la terapie intensivă, au posibilitatea să comunice mai ușor cu familiile, prin intermediul tabletelor. Asta după ce, 81 de dispozitive, conectate la internet, au ajuns în spitalele din țară. Achiziționarea tabletelor a fost posibilă datorită susținerii financiare din partea Ambasadei SUA. 

VICTORIA NOVAC, COORDONATOARE DE PROIECT: „Aceste tablete au fost gândite pentru cei din terapie intensivă, care nu au acces la niciun laptop, telefon”.

Pentru că pacienții infectați cu noul tip de coronavirus nu pot comunica cu familia, Victoria a venit cu inițiativa de a dota spitalele din țară cu tablete, conectate la internet. Acum, bolnavii pot discuta cu cei apropiați, chiar de pe patul de spital. Aceștia au posibilitatea să asculte și cărți audio, pentru că au fost instalate mai multe aplicații pe aceste dispozitive.

SINCRON: VICTORIA NOVAC, COORDONATOARE DE PROIECT: „- Instalăm și cărți audio, ebook-ul, biblia pentru că fiecare spital primește și căști”.

Și, pentru că au primit doar reacții pozitive din partea pacienților și a medicilor, organizatorii spun că vor căuta resurse financiare, pentru a procura mai multe tablete.

VICTORIA NOVAC, COORDONATOARE DE PROIECT: „- Ne dorim să umanizăm această criză, să facem pe cei bolnavi să depășească un pic mai ușor starea asta”.

TAchiziționarea tabletelor a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA. Un operator de telefonie mobilă a oferit cartele cu internet, pentru o perioadă de trei luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram