/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Procuratura a solicitat IGP să examineze acțiunile SPPS în raport cu jurnalista TV8

missing
04 iulie 2020, ora 17:43

Procuratura (PG) a solicitat Direcției urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție să organizeze examinarea circumstanțelor în care jurnalista TV8 Mihaela Dicusar a fost bruscată de agenții Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru.

Acțiunile sunt întreprinse după ce organizațiile neguvernamentale de media au condamnat îmbrâncelile abuzive ale SPPS în raport cu jurnaliștii care își exercită profesia în spațiul public și în timpul unor evenimente de interes public.

Amintim că în timpul unei ceremonii la care șeful statului Igor Dodon, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu au depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la împlinirea a 516 ani de la trecerea în neființă, reportera Mihaela Dicusar a fost îmbrâncită de agenții de pază în timp ce încerca să se apropie de oficiali pentru a le pune întrebări.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram