/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Transgaz România dă asigurări că până la 1 august va fi dată în exploatare conducta Ungheni-Chișinău

missing
04 iulie 2020, ora 11:03

Până la 1 august va fi dată în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. Despre aceasta a declarat Directorul general al companiei „Transgaz România”, Ion Sterian, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Economiei, Sergiu Railean.

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chişinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 milioane de metri cubi de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 milioane de metri cubi de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăeşti, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 milioane de metri cubi de gaze pe zi”, a spus Ion Sterian.

Compania română a reiterat intenția sa de a dezvolta sistemul național de distribuție a gazelor prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

„Interconectarea Republicii Moldova cu sistemul de gaze naturale din România este o prioritate pe agenda de securitate energetică a țării. Astăzi acest proiect investițional de diversificare a furnizorilor și a rutelor de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova se află la etapa finală, iar conducta de gaze a ajuns la Chișinău”, a declarat Sergiu Railean.

Proiectul Ungheni – Chişinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chişinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chişinău.

Menționăm că, lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 de milioane euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de „Transgaz România”.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram