Parcul de distracții „Orheiland”, creat de deputatul fugar Ilan Șor, fost primar de Orhei, și-a reluat azi activitatea, contrar prevederilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, în urma unei așa-zise adunări a orheienilor.

Dimineața, la „Orheiland”, unde urma să aibă loc adunarea, au fost aduși zeci de animatori, iar ulterior, cu orheienii a discutat primarul orașului Pavel Verejan și câțiva deputați din Partidul ȘOR, precum Marina Tauber, Vladimir Vitiuc și Igor Himici.

„Toate legile au fost încălcate împotriva noastră. În parcul Valea Morilor din Chișinău copiii au posibilitate să se distreze și din păcate am văzut că nicio măsură nu este asigurată – nici o mască, nu este dezinfectant și nici panouri informative. Știam că sunt decizii selective, dar ceea ce am văzut cu ochii mei, m-a șocat”, a declarat deputata PP ȘOR Marina Tauber.

Acum o săptămână, la „Orheiland” a fost un adevărat scandal, cu implicarea poliției, când administrația parcului de distracții reluat activitatea acestuia, în pofida interzicerii Comisiei Naționale de Sănătate Publică.

Astăzi, reprezentanții poliției locale nu ne-au răspuns la telefon, pentru a ne spune dacă poliția a fost oimplicată pentru a documenta cazul.

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în sănătate publică până pe data de 15 iulie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!