Grupul Pro Moldova anunță lansarea unei campanii naționale pentru demiterea șefului statului. Într-o conferință de presă, deputații spun că semnăturile vor fi colectate atât fizic, cât și online prin intermediul unei petiții și a unor corturi care vor fi instalate în curând.

Echipa pro Moldova lansează o campanie națională de colectare de semnături pentru ca Dodon să plece, să eliberăm țara de acest dictator umflat de orgoliu și aroganță. Dodon este vinovat pentru sechestrarea cetățenilor care nu sunt de acord cu politica lui. Dodon este vinovat de minciună și corupție în fața întregii țări ”, a declarat Candu.

Pro Moldova a lansat și site – pleaca.com unde toți doritorii pot semna petiția online și anunță că va amplasa mai multe corturi în toată țara unde cetățenii să semneze pentru demiterea lui Igor Dodon.

„Facem apel la toți cei care nu acceptă teroarea și cumătrismul, corupția și trădarea, să semneze petiția pentru demiterea pretinsului președinte”, spune Andrian Candu.

Campania a fost lansată la scurt timp după ce deputatul Ștefan Gațcan a anunțat la 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și se alătură grupului Pro Moldova. La doar o zi, pe 1 iulie, Ștefan Gațcan a semnat cerere de renunțare la mandatul de deputat, dispărând din spațiul public. Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă în care menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM și se va implica activ în munca grupului social al formațiunii, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate”. Pro Moldova a acuzat că deputatul a fost sechestrat. La 3 iulie, Procuratura a anunțat că a inițiat un proces penal în baza plângerii deputatului Ștefan Gațcan. Astăzi, 6 iulie, Gațcan a apărut într-un nou video în care anunță că își retrage plângerea, însă Procuratura a declarat pentru tv8 că nu a primit o astfel de solicitare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!