Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova, crede că deputații încearcă să fugă de el, întrucât deja a treia oară în decurs de o săpătmână parlamentarii încearcă se se întrunească în ședință plenară, dar nu au cvorum. Premierul, care trebuie să prezinte în ședință pachetul de legi pentru care Cabinetul de Miniștri și-a asumat răspunderea, le zice deputaților să-și asume, dacă peste o lună profesorii nu vor primi salarii. 

„Culmea ridicolului și iresponsabilității în Parlamentul Republicii Moldova. Deja 3 ședințe la rând sunt boicotate de unii deputați trimiși de Oameni în parlament să muncească, nu să fugă de prim-ministru. Firește, deoarece promovez proiecte absolut necesare pentru Oameni, voi merge în Parlament și joi și vineri, și de oricâte ori va fi necesar. Ia să vedem cât vor fugi de mine…

În acea rectificare sunt incluse 175 mln.lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal în educație. Dacă din cauza voastră, stimați deputați, în august sau septembrie profesorii nu primesc salarii, asumați-vă. Dacă se ajunge la așa situație, vă promit că rămâneți și voi fără finanțare. Așa, ca să “fiți alături de oameni”. Vă aștept joi la locul de muncă, stimați deputați. Nu fugiți”, a comentat Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook.

Ultima ședință a parlamentului a fost planificată pentru ziua de azi, dar aceasta, din nou, nu a avut cvorum.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!