/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Chicu despre asumarea răspunderii Guvernului și discreditarea Parlamentului

06 iulie 2020, ora 09:58

Premierul Chicu susține că actualul Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și el crede că obiectivul principal este de a dizolva acest Parlament pe orice cale legală posibilă. Totodată, acesta declară că deciziile ulterioare vor fi luate după ședința din 6 iulie unde Guvernul urmează să prezinte patru proiecte de rectificare a bugetului pentru care și-a asumat răspunderea.

„Partidele Politice care limitează activitatea Guvernului, care încalcă Constituția prin faptul că nu permit Guvernului să-și angajeze răspunderea poartă toată responsabilitatea pentru criza politică pe care o avem. Nu are Maia Sandu, nu au alții nici un temei constituțional să blocheze activitatea Guvernului”, afirmă Chicu precizând că angajarea răspunderii de rectificare a bugetului a fost efectuată în deplină concordanță cu Constituția.

„Eu sper foarte mult că astăzi la ora 14, când este planificată ședința Parlamentului, acești politicieni se vor gândi la țară și vor oferi Guvernului posibilitate să muncească. Este clar că actualul Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și eu cred că obiectivul principal este de a dizolva acest Parlament pe orice cale legală posibilă. De aceea, o să urmărim și o să vedem ce se va întâmpla astăzi la ora 14, iar ulterior în funcție de comportamentul acestor politicieni vom lua deciziile cum vom merge mai departe”, a declarat Chicu.

Acesta a mai menționat că în rectificarea bugetului sunt incluse și cele o sută de milioane de euro, asistența macro-financiară de la UE. „Faptul că Maia Sandu blochează și finanțarea UE cum a făcut-o și în cazul creditului rusesc vorbește doar de un singur lucru, face tot ce poate ca să blocheze finanțarea țării”, a declarat Chicu.

Ultimele două ședințe ale Parlamentului, stabilite pentru joi și vineri, nu au avut loc în lipsă de cvorum. Au boicotat ședința Legislativului deputații fracțiunilor Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, Grupul Pro Moldova și cei din Partidul Șor. Astăzi, 6 iulie, urmează să aibă loc a treia încercare a premierului de a prezenta angajarea răspunderii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram