/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Primărița comunei Chetriș a murit azi-noapte. Stătea la pat cu fractură de bazin și ar fi murit prin somn

missing
06 iulie 2020, ora 17:53

Este zi de doliu în comuna Chetriș, raionul Fălești. Zinaida Diaconu, primar în localitate, a murit azi-noapte subit. Femeia suferise acum mai bine de o lună o fractură la bazin și stătea la pat acasă, după mai multe zile de tratament la spital. Nu se cunoaște deocamdată de ce a murit femeia, care nu părea să sufere de vreo boală, însă colegii bănuiesc că primăriței, care avea 66 de ani, i-ar fi cedat inima.

A ieșit pe buletin medical pe 1 iunie

Zinaida Diaconu a ieșit pe buletin medical pe 1 iunie, după ce câteva zile mai înainte a fost victima unui accident casnic.

„Dânsa a căzut jos acasă sâmbătă, înainte de 1 iunie și a făcut o fractură închisă la bazin. A fost la Fălești, la policlinică, i s-a acordat ajutorul necesar și a revenit acasă. Se trata acasă, trebuia să stea întinsă în pat și azi-dimineață am fost anunțați că a decedat”, ne-a mărturisit Elena Ivanov, secretar al Consiliului local Chetriș.

Am încercat să aflăm detalii de la spital despre starea de sănătate a primăriței Zinaida Diaconu, însă nu am găsit pe nimeni la telefon.

După accidentul de la începutul lunii trecute, Zinaida Diaconu era ajutată de o tânără care îi era non-stop alături.

„Ea era în casă, ele dormeau în camere paralele, dar permanent sub supraveghere. Prin somn a decedat, s-au culcat și și-au spus „noapte bună” tot normal și când s-a deșteptat domnișoara, dumneaei era decedată”, a spus secretara.

Ivanov spune că o cunoștea de ani buni pe Diaconu și nu știe să fi suferit de vreo boală gravă, care să îi pună în pericol viața, însă crede că ar fi făcut un stop-cardiac.

„Asta cred că e ceva legat de inimă. Noi ne gândim, ea era din 1954, se plângea că o dor picioarele, cu artrita asta”, ne-a mai spus secretara Consiliul sătesc.

Foto: Facebook/Zinaida Ivanov

Testată de două ori la Covid – 19, cu rezultate negative

Elena Ivanov ne-a mai mărturisit că primărița a făcut la început de concediu medical o pneumonie, pe care reușise să o trateze până să survină decesul. Atunci a fost testată și la Covid – 19.

„I s-au făcut două teste la Covid. Unul în primele zile și unul repetat, cum e regula. Ea ne-a sunat și ne-a spus: „fetelor, nu am niciun Covid”. Testele ambele i-au ieșit negative”, a mai spus funcționara.

Urmează o ședință extraordinară la Consiliul local, apoi CEC va decide când vor avea loc alegeri noi la Chetriș

Zinaida Diaconu a câștigat anul trecut cel de-al doilea mandat de primar, pe listele PDM. Până la Primărie, a fost profesoară de clase primare.

Potrivit legislației, urmează ca consilierii locali să se întrunească în ședință extraordinară, iar ulterior CEC să stabilească data la care vor avea loc alegeri noi la Chetriș.

„Conform legii, o să avem ședință de consiliu extraordinară, unde o să punem întrebarea cu privire la încetarea mandatului înainte de termen, în legătură cu decesul doamnei  și materialele de la consiliu, decizia consiliului și cine va fi numit interimar va fi înaintat la CEC și va decide când vor fi alegeri noi, așa e legea”, ne-a explicat Elena Ivanov, secretar al Consiliului local Chetriș.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram