Război în Ucraina, ziua 578: Bătălie grea la Bahmut și escala-surpriză a lui Zelenski! Rusia respinge planul de pace al Kievului

„Parlamentul trebuie resetat și curățat de conservele oligarhice”. Reacția Președinției la decizia CCM

07 iulie 2020, ora 12:00

Președintele consideră că decizie Curții Constituționale prin care a decis că alegerile parlamentare anticipate și prezidențiale nu pot avea loc în aceeași zi este previzibilă. Totuși, șeful statului pledează pentru organizarea alegerilor anticipate cât mai rapid posibil din punct de vedere legal.

„Rămânem la convingerea că actualul Parlament s-a compromis, e format din mulți deputați transfugi și oameni ai oligarhiei, prin urmare acest Parlament trebuie resetat și curățat de conservele oligarhice. Ne vom orienta după voia poporului și dacă va trebui, vom organiza alegeri parlamentare anticipate cât mai repede este posibil din punct de vedere legal”, a declarat Igor Dodon, potrivit serviciului de presă al Președinției.

ULTIMĂ ORĂ! Curtea Constituțională a decis că nu pot avea loc parlamentare anticipate și prezidențiale în aceeași zi

Astăzi, 7 iulie, Curtea Constituțională a examinat sesizările unor deputați referitoare la posibilitatea desfășurării în aceeași zi a alegerilor parlamentare anticipate și a scrutinului prezidențial. Ultimul a fost stabilit anterior de Parlament pentru data de 1 noiembrie.

O sesizare în acest sens a fost depusă de către deputatul Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea. Ulterior, și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a depus o altă sesizare, în care îi mai întreabă pe judecătorii constituționali dacă cele două scrutine pot fi desfășurare concomitent, în cazul în care președintele își dă demisia.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram