UPDATE: În urma exploziei de la Botanica, oamenii legii au pornit o cauză penală pentru tentativă de omor și deținere ilegală a muniților.

„În rezultatul cercetării prealabile s-a stabilit că o persoană este decedată alta este internată în spital. Pe cazul dat a fost pornită cauză penală pentru tentativă de omor, deținere ilegală a muniților”, a declarat pentru tv8 Alexandru Cibănaș, șef al Secției Urmărire Penală Chișinău.

Potrivit Poliției, grenada ar fi explodat direct în mâinile bărbatului care a murit, în timp ce încerca să le-o demonstreze celor doi amici. Doar unul a ajuns la spital cu răni grave. Celălalt nu a avut nevoie de internare. Geamurile mașinilor din curte au fost făcute țăndări.

UPDATE: O grenadă a explodat în curtea din sectorul Botanica al capitalei. Informația a fost confirmată de către Serviciul de Presă al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

UPDATE: Reporterul TV8 aflat la fața locului a reușit să discute cu mai mulți oameni care locuiesc în curtea unde s-a produs deflagrația. Aceștia i-au spus că cei doi bărbați răniți se cunoșteau. Unul dintre ei ar fi șofer pe ambulanță. Cei doi ar locui în apropierea curții unde s-a întâmplat nenorocirea. Informațiile nu au fost confirmate, deocamdată.

Potrivit martorilor, explozia ar fi avut loc la 14:34. Cei doi bărbați implicați în incident se cunoșteau, se presupune că unul este șofer pe ambulanță. Asta spune un martor, informația nu a fost confirmată. Cei doi locuiesc în preajma curții unde a avut loc deflagrația, iarăși potrivit martorilor intervievați de reporterul tv8

UPDATE: În urma exploziei, un bărbat a deceat, confirmă poliția. Alții doi au fost grav răniți.

UPDATE: Zona este încercuită, iar la fața locului sunt mai mult echipaje de poliție, dar și de la carabinieri.

UPDATE: Potrivit 112, trei persoane au fost rănite în urma deflagrației.

O explozie puternică s-a produs cu puțin timp în urmă, într-o curte din sectorul Botanica al capitalei. Nu se cunoaște deocamdată dacă sunt înregistrate victime.

Potrivit martorilor, deflagrația s-ar fi produs pe bd. Dacia, iar mai multe persoane ar fi rănite.

Oamenii legii sunt la fața locului…Vom reveni cu detalii!

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!