/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Locatarii unui bloc din capitală se plâng că s-au pomenit cu locuințele inundate din cauza fisurilor din acoperiș

missing
07 iulie 2020, ora 20:33

Ploaia torențială de noaptea trecută a adus necaz mai multor familii, din cel puțin două blocuri din capitală. Oamenii, care locuiesc la ultimul etaj, s-au pomenit cu apartamentele inundate. Cel mai probabil, apa s-a scurs prin fisurile din acoperiș și, la un moment dat, curgea ca din robinet, spun locatarii. A plouat puternic și în alte regiuni din țară, iar precipitațiile au ridicat nivelul apei în râul Prut și Nistru. Pentru a preveni o eventuală revarsare, salvatorii continuă să consolideze digurile de protecție.

„Le mulțumim angajaților. Iată cât de bine lucrează.”

Locatarii și-au spus oful și pe rețelele sociale, unde au plasat imagini video cu ploaia din apartamente. Este vorba de un bloc cu nouă etaje, situat în sectorul Ciocana. Oamenii dau vina pe cei de la Întreprinderea pentru Gestionarea Fondului Locativ, pentru că au lăsat acoperișul de izbeliște.

“ Iată și în scară.”

Noaptea a fost una albă și pentru Svetlana. Femeia spune că, împreună cu vecinii, a luptat cu șiroaiele ore în șir. Nu i-a dat de capăt nici astăzi.

Svetlana: „Foarte multă apă noi am strâns, am încercat să salvăm laminatul cu pleduri și așa pâna pe la 4 de naopte, parcă se oprea și iarași curgeau șiroaie.”

Ploaia a intrat și în apartamentul Anei Zagureanu, care tot locuiește la ultimul etaj, dar într-un bloc din sectorul Buiucani. Ne-a spus că nu este prima dată când se locuința îi este inundată, iar din această cauză este nevoită să fie tot timpul în reparații.

ANA ZAGUREANU: „Iată aici am pus un vas ca să nu plouă, iată tavanul, acolo. Câtă reparație nu fac totdeauna plouă și iarăși plouă. În baie, la fel, pot să vă arăt. –V-ați adresat la cineva?-Desigur, la ÎMGFL, dar nimic, niciun rezultat.”

Am încercat să obținem un comentariu de la Întreprinderea municipală pentru Gestionarea Fondului Locativ, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefonul mobil sau fix. În urma ploilor torențiale de ieri, a crescut și nivelul apei din râurile Prut și Nistru. Salvatorii continuă să consolideze diguri pentru a evita riscurile unor eventuale inundații. Pe parcursul zilei, au fost întărite porțiuni de diguri în satele din raioanele Cantemir, Ungheni și Nisporeni. Pentru astăzi, meteorologii anunță, de asemenea, precipitații, în întreaga țară.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Roman BAHNĂ/Tudor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram