Faptul că Ștefan Gațcan, deputatul demisionar, a spus că-și va retrage plângerea depusă la Procuratura Generală pe numele colegilor săi din Partidul Socialiștilor (PSRM), Corneliu Furculiță și Vlad Batrîncea, acest lucru nu înseamnă că procurorii trebuie să înceteze investigația, este de părere juristul Stanislav Pavlovschi. 

„Retragerea plângerii de la Procuratură nu are nicio consecință juridică, deoarece acest lucru nu poate fi motiv de încetare a cercetării. Ceea ce e important acum ca Procuratura să înțeleagă este dacă acest denunț a fost sau nu fals. Dacă persoana care l-a depus insistă că el a spus asta pur și simplu și Procuratura consideră că lipsește componența infracțiunii, atunci însăși domnul Gațcan poate fi tras la răspundere, dacă a făcut intenționat un denunț fals”, a spus Stanislav Pavlovschi la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

Ștefan Gațcan a depus o plângere la Procuratură, acum aproximativ o săptămână, peste o zi de la anunțul precum că părăsește Partidul Socialiștilor și se alătură la Pro Moldova. În denunț, acesta se plângea oamenilor legii că a fost intimidat și amenințat de foștii săi colegi socialiști sus-numiți. Peste câteva ore, după ce a participat la o ședință cu câțiva deputați PSRM, Gațcan a anunțat că-și depune mandatul de deputat și a dispărut din spațiul public, inclusiv din țară. Ieri, Gațcan a publicat un video pe Facebook în care a spus că își va retrage plângerea de la Procuratură.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!