/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Tauber, adresare către Ministerul Sănătății: Mai mulți bătrâni s-au infectat de Covid-19 sub ușa CNAS

08 iulie 2020, ora 14:48

Marina Tauber, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, a adresat Ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Directoarei CNAS (Casa Națională de Asigurări Sociale) un demers în care a solicitat revizuirea modului de depunere a cererilor și actelor pentru reexaminarea pensiilor.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, deputata din Partidul Politic „Șor” a menționat că a primit semnale precum că mai multe persoane în etate s-ar fi îmbolnăvit de Covid-19 stând în rând la CNAS pentru a-și perfecta actele.

”Am adresat Ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Directoarei CNAS un demers în care solicit revizuirea modului de depunere a cererilor și actelor pentru reexaminarea pensiilor. Am primit solicitări în acest sens de la zeci de cetățeni, dar și semnale că mai mulți bătrâni s-au îmbolnăvit de Covid-19, stând în rând la CNAS. Faptul că autoritățile îi obligă pe bătrâni să se prezinte personal al CNAS cu actele și să stea în rânduri interminabile în arșiță și să se expună riscului de contaminare cu noul Coronavirus este un act inuman și degradant”, scrie Marina Tauber pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Marina Tauber a propus ca solicitanții să nu mai fie obligați să depună personal cererile, dar să o facă prin intermediul reprezentantului legal sau a unui membru de familie, în format electronic sau să depună documentele în cutia poștală din incinta subdiviziunilor CNAS.

Contactată de reporterul TV8, consiliera în comunicare în cadrul ministerului, Cristina Stratulat a menționat că MSMPS va examina scrisoarea și ulterior va veni cu o poziție privind problema abordată.

Vedeți mai jos scrisoarea:

Sursa: www.facebook.com/marina.tauber

Menționăm că până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 18 141 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1275 în Transnistria.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram